Javaboon dit recept is voor een vriend bedoeld hij heeft mijn gevraagd om een stout recept te schijven
De hoppen en meeste mout soorten die gebruikt worden heeft hij op voorraad van daar deze keuze(restverwerking). wat betreft het maisschema ontkom ik niet aan een eiwitrust op 52c ivm de grootte hoeveelheid tarwe mouten anders krijg je vlokken en eiwit troebeling in je bier is zijn ervaring. Het bier mag ook niet al te droog worden vandaar de 68c rust .
De gebruikte gist zou het alcohol percentage aan moeten kunnen of het ook daadwerkelijk gaat lukken weet ik ook niet
het recept is nog in de ontwikkelingsfase dus aanpassingen zijn welkom
MVG mathijswildeboer
De hoppen en meeste mout soorten die gebruikt worden heeft hij op voorraad van daar deze keuze(restverwerking). wat betreft het maisschema ontkom ik niet aan een eiwitrust op 52c ivm de grootte hoeveelheid tarwe mouten anders krijg je vlokken en eiwit troebeling in je bier is zijn ervaring. Het bier mag ook niet al te droog worden vandaar de 68c rust .
De gebruikte gist zou het alcohol percentage aan moeten kunnen of het ook daadwerkelijk gaat lukken weet ik ook niet
het recept is nog in de ontwikkelingsfase dus aanpassingen zijn welkom
MVG mathijswildeboer