Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu

appelcider

Gestart door Rudolfus, april 29, 2019, 07:04:36 PM

Vorige topic - Volgende topic

Rudolfus

Koop 10 pakken appelsap, zonder conserveringsmiddel. (10 tot 15 liter)
Of pers zelf appels.
Extra suiker mag maar is zeker niet nodig.
Gooi deze in een vergistingsemmer .
1 zakje cidergist erbij doen.
Laten vergisten.
Als het uitgegist is bottelen met 5 gr per liter suiker.
Beugelfles of bierfles, na eigen keuze.
Laten rusten in een donkere koele ruimte. 
Na 10 dagen de eerste testen. (uit koelkast)
Cider van een 5 tot 8 %, na gelang de natuurlijke suikers in je appelsap.
Proost.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

javaboon

Is dat een beetje drinkbaar eigenlijk ?

Rudolfus

Zeer goed te drinken, maar neem wel appel(vruchten)sap die je ook gewoon graag drinkt.
Sap dat zonder vergisting niet smaakt, wordt er vaak niet beter op.
Vooral bij warm weer, en geen zin in bier, is de cider een zeer verfrissende dorstlesser.
Met een BBQ, waar bier snel neer kan slaan ,door de vette hap, is het zeker een aanrader.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

javaboon

Ok, Toch eens over nadenken om te proberen dan.